Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σημεία των καιρών....



Ουφ, πάει και αυτή η μέρα. ..
Το μάθημα ισπανικών τελείωσε και όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει αυτή η γλώσσα όλο και πιο πολύ. Γιατί δεν κρύβω ότι αρκετές φορές γκρινιάζω και δεν θέλω να διαβάζω κείμενα αλλά η δασκάλα μου έχει υπομονή μαζί μου. 
Αλλά όπως μου είπε και εκείνη σήμερα «και συ έχεις», εννοώντας μαζί της.
Το όνομα της είναι  Έλενα, πολύ καλή και στη δουλειά της – και γω προσπαθώ βέβαια ;) – αλλά είναι και καλό παιδί και πολύ βολικό . Ε εντάξει καμιά φορά τα τρώμε τα μουστάκια μας αλλά έτσι είναι οι σχέσεις. Το κορυφαίο που της λέω συνήθως «άσε με εμένα αν γκρινιάζω , εσύ κάνε τη δουλειά σου ,μη δίνεις σημασία», η απάντηση πια είναι? «ποιος σου είπε ότι δίνω σημασία?» χεχεχε.
Και μετά από όλα αυτά, δουλειά, υποχρεώσεις λέω να  ανοίξω την τηλεόραση να δω τι γίνεται στον κόσμο. Της τρελής… γίνετα,ι κυριολεκτικά! Φόνοι, ληστείες, βιασμοί, επεισόδια στην Τουρκία. Καλά τι γίνεται??? Και μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Γέροντα Παϊσιου:

‘Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη . Δική μας είναι. Εμείς δεν θα πάθουμε κακό. Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι . Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω . Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας την δώσουν . Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν , αλλά θα υποχρεωθούν να μας την δώσουν από τις περιστάσεις ’. Για τα «Εξαμίλια» έλεγε ότι αφορά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας . Για τους Τούρκους , που συνέχεια δημιουργούν προκλήσεις , ο Γέροντας έλεγε : ‘Οι Τούρκοι … ας τους αυτούς .Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους . Τάχουνε , τα κουβαλούν μαζί τους…’. Όσο για το πότε θα διαλυθεί η Τουρκία , όσες φορές και αν τον ρωτήσαμε κα το συζητήσαμε , ποτέ δεν το έλεγε : ‘Αυτό δεν το ξέρουμε . Ο Θεός μας είπε ότι θα μας δείχνει σημεία . Τα πράγματα , όμως προς τα εκεί βαδίζουν…’
Άλλη μαρτυρία λέει: H Τουρκία θα διαλυθεί σε τρία-τέσσερα κομμάτια. Έχει αρχίσει ήδη ή αντίστροφη μέτρησή της. Πολύ σύντομα οι προσευχές πού γίνονται τώρα κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω, και τα κεράκια πού ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω... ( εννοούσε τούς Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας )Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους, και οι Κούρδοι πάλι τα δικά τους. Το Κουρδικό θέμα έχει πια δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν όχι τώρα, το 1992, αλλά σύντομα...Θα γίνουν όλα αυτά όταν θα πάψουν να κυβερνάνε την Τουρκία οι πολιτικοί πού είναι σήμερα, και όταν μια νέα γενιά πολιτικών εμφανισθεί για να κυβερνήσει. Τότε θα γίνει και ό διαμελισμός της Τουρκίας ....  

Και αναρωτιέμαι τώρα, τυχαίο ??? Δε νομίζω!!!

Τώρα θα μου πείτε τα ίδια λέει και ο Λιακόπουλος, ναι… δε λέω, τον Γέροντα Παϊσιο διαβάζουμε και οι 2 :):)!!!
Φιλιά :):)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου